Verkkokaupan yleiset sopimusehdot kuluttajille

Päivitetty 19.6.2024

 

1. Asiakas

Kuparitarha on Panimoyhtiö Kuparitarha Oy:n, jäljempänä ”Kuparitarha” (Y-tunnus: 3327736-4) ylläpitämä verkkosivusto. Kuparitarhan asiakkaana voivat olla kuluttajat, yritykset ja yhteisöt.

Näitä sopimusehtoja sovelletaan Kuparitarha Oy:n ja sen kuluttaja-asiakkaiden (jäljempänä ”Asiakas”) välisessä kauppasuhteessa, johon soveltuu myös Suomen ja EU:n lainsäädäntöä kuluttajakaupan, markkinoinnin ja mainonnan osalta.

Kuparitarhan välittämien palveluiden ja tuotteiden osalta sovelletaan myös kyseisen palveluntarjoajan määrittelemiä sopimusehtoja. Kuparitarhalla on oikeus päivittää näitä sopimusehtoja ilman ennakkoilmoitusta. Tilauksiin sovelletaan tilaushetkellä voimassa olevia sopimusehtoja, jotka ovat luettavissa Kuparitarhan verkkosivuilta.

 

2. Asiakkuus ja tietosuoja

Asiakas velvoitetaan luomaan tilaamista varten asiakastili, jonne asiakas tallentaa täydelliset yhteystiedot. Asiakkailta vaaditaan nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. 

Asiakkaiden tiedot on tallennettu Kuparitarha Oy:n asiakasrekisteriin, jossa olevia tietoja käytetään asiakassuhteen ylläpitämiseen. Kuparitarhalla ja sen kanssa samaan konserniin kuuluvilla yhtiöillä on lisäksi oikeus käsitellä ja luovuttaa rekisterissä olevia tietoja perusteltuja käyttötarkoituksia varten soveltuvan lainsäädännön mukaisesti.

Tietosuoja-asetuksen mukainen tietosuojaseloste on nähtävissä yhtiön verkkosivuilla. Asiakas voi tarkistaa itseään koskevat tiedot asiakastilinsä kautta ja halutessaan kieltää tietojensa käytön sekä käsittelyn markkinointitarkoituksiin.

Kuparitarhan verkkosivujen turvallisuutta valvotaan teknisesti, esimerkiksi tietomurtoyrityksiltä, koneellisilta kaupankäynneiltä ja tiedusteluilta. Sopimusehtojen vastaisesta toiminnasta ilmoitetaan valvovalle viranomaiselle. Kuparitarhalla on oikeus perua kauppa, mikäli asiakas ei ole toiminut yleisesti hyväksyttyjen toimintatapojen mukaisesti ja esimerkiksi hyödyntää automaattisia työkaluja (botteja/skriptejä) osana tilausta. Lisäksi, Kuparitarha pidättää oikeuden olla myymättä tuotteita jälleenmyytäväksi tai mikäli Kuparitarhain vaatimuksenmukaisuus sitä edellyttää.

Asiakkaalle saatetaan lähettää ostamisen jälkeen sähköpostitse tuotearvostelupyyntö. Arvostelupyyntöön vastaaminen on vapaaehtoista, ja se sisältää ainoastaan asiakkaan jo ostamia tuotteita. Kuparitarha käyttää arvosteluiden kautta kerättyjä tietoja asiakaskokemuksen, tuotevalikoiman ja palveluiden kehittämiseen. Asiakkaalla on oikeus estää arvostelupyyntöjen lähettäminen oman asiakastilinsä asetuksista.

 

3. Tuotevalikoima

Kuparitarha tai sen käyttämät toimittajat eivät ole vastuussa vaikutuspiirinsä ulkopuolelta tulevien ennalta arvaamattomien muutosten aiheuttamista viivästyksistä eikä Kuparitarha takaa sellaisten tilattujen tuotteiden toimitusta, jotka eivät ole heti lähetettävissä.

Kuparitarha ei vastaa vahingosta, joka aiheutuu ylivoimaisesta esteestä. Ylivoimaisena esteenä pidetään sellaista ennalta arvaamatonta seikkaa tai olosuhteiden muutosta, joka on Kuparitarhan vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella. Kuparitarha ilmoittaa asiakkaalle ylivoimaisesta esteestä viivytyksettä. 

Kuparitarha pidättää oikeuden rajoittaa eräiden tuotteiden myyntiä. Tuotteiden ikärajoja noudatetaan lainmukaisesti. K18-tuotteiden tilaaminen vaatii syntymäajan luovuttamista Kuparitarhalle.

 

4. Toimittaminen

Tuotteet voidaan noutaa Kuparitarhan toimipisteestä erikseen sovitun mukaisesti. 

Tarvittaessa useita tuotteita sisältävät tilaukset lähetetään useammassa paketissa, jolloin on mahdollista, että kaikki tuotteet eivät saavu perille yhtä aikaa.

Mikäli kaikki tilauksen tuotteista eivät ole heti saatavissa, asiakas voi pyytää jakamaan tilauksen, jolloin puuttuvat tuotteet siirtyvät uuteen tilaukseen. Kuparitarha varaa oikeuden jakaa tilauksia yksipuolisesti, jolloin uuden tilauksen lähetys on maksuton.

 

5. Hinnoittelu ja maksutavat

Hinnat sisältävät arvonlisäveron, mutta eivät toimituskuluja. Kuparitarha pidättää oikeuden perua tilauksen, jos tuote on myyty virheellisellä hinnalla hinnoitteluvirheen, järjestelmähäiriön tai muun vastaavan virhetilanteen vuoksi.

Hinnat tarkistetaan käsittelyhetkellä. Hinnan laskiessa hinnat korjataan asiakkaan avoimeen tilaukseen. Hinnan noustessa ennen tilauksen käsittelyä, myydään tuote tilauksentekohetken hinnalla.

Maksupalvelutarjoaja

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
paytrail.com/kuluttaja/tietoa-maksamisesta

 

6. Palautukset

Kuparitarha tarjoaa asiakkailleen 14 päivän palautusoikeuden. Asiakas voi palauttaa suoraan myymälälle. 

Asiakas on velvollinen esittämään ostotodistuksen, kuitin tai muun todistuksen ostosta ja –ajankohdasta palautuksen yhteydessä. Lisäksi asiakkaan tulee säilyttää kaikki asiakaspalautukseen liittyvät dokumentit huolellisesti, kunnes on saanut tiedon palautuksen vastaanottamisesta Kuparitarhalta. Asiakas vastaa että tuotteet eivät ole käytettyjä. Asiakkaan tulee huolehtia tuotteesta ja mahdollisesti sen mukana toimitettavista tarvikkeista, ohjeista ja tuotepakkauksesta, kunnes on päättänyt pitää tuotteen.

Kuparitarha palauttaa palautettuja tuotteita koskien saadut suoritukset viimeistään 14 päivän kuluttua siitä, kun palautetut tuotteet on saatu takaisin tai kunnes asiakas on todistettavasti toimittanut tuotteet takaisin. Rahan palautus suoritetaan sillä maksutavalla, jolla asiakas on maksanut tilauksen, ellei palautuksen yhteydessä nimenomaisesti ole suostuttu muuhun.

Palautusoikeuden rajoitukset määräytyvät voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti. 

Rekisteröidyillä ajoneuvoilla, palvelutuotteilla tai digitaalisella sisällöllä ei ole kuluttajansuojalain mukaisesti peruutusoikeutta, jos palvelu on kokonaan suoritettu, tai digitaalisen sisällön toimittaminen sähköisesti on aloitettu sinun annettuasi suostumuksesi toimittamisen aloittamiseen ja jos peruutusoikeuden puuttumisesta on kerrottu ennakkoon.

 

7. Lahjakortit

Lahjakortin käyttöehdot

Käyttöehdot Kuparitarha.fi:sta ostetuille lahjakorteille

7.1. Palvelun yleiset ehdot

Kuparitarha lahjakorttien liikkeellelaskijana toimii Panimoyhtiö Kuparitarha Oy (y-tunnus 3327736-4), jäljempänä Kuparitarha. Oheiset ehdot koskevat kaikkia Kuparitarhan liikkeellelaskemia lahjakortteja. Korttien käyttöön liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme: info@kuparitarha.fi.

Lahjakortti toimii arvosetelinä. Kortti ei ole henkilökohtainen, mutta alkuperäinen lahjakorttisähköposti tulee säilyttää mahdollista aktivoinnin tarkistamista tai reklamaatiota varten.

7.2. Käyttäjän vastuut ja velvollisuudet

Käyttäjä vastaa täysimääräisesti tämän sopimuksen, lain tai hyvän tavan vastaisesta palvelun käytöstä aiheuttamastaan vahingosta Kuparitarhalle, muille käyttäjille sekä kolmansille osapuolille. Kuparitarha ei ole vastuussa välillisistä tai kolmansille osapuolille aiheutuneista vahingoista.

7.3. Lahjakortin käyttö

Kuparitarhan lahjakortti on kohdistettu maksuväline, jota voidaan käyttää yhtiön verkkosivuilla. Lahjakorttia ei voi muuttaa, sitä vastaan ei palauteta rahaa eikä sitä hyvitetä. Tämä koskee myös vanhentunutta, kadonnutta tai varastettua lahjakorttia.

Lahjakortti on voimassa kaksitoista (12) kuukautta ostohetkestä lukien. Lahjakortti tulee lunastaa kokonaisuudessaan kerralla. Mikäli haluat käyttää useamman lahjakortin samalla varauksella eikä se onnistu palvelun kautta, ota yhteyttä info@kuparitarha.fi. Lahjakortti tulee lunastaa viimeistään korttiin merkittyyn viimeiseen voimassaolopäivään mennessä. Tämän jälkeen lahjakortti lakkaa toimimasta maksuvälineenä. Kuparitarha ei ole vastuussa kuluttajalle, jos lahjakorttia ei voida sen voimassaoloaikana käyttää/lunastaa yhtiöstä riippumattomista syistä.

7.3.1. Vaihto-oikeus

Lahjakortilla ei ole vaihto- tai palautusoikeutta. Kuparitarhan lahjakortti käy vain lahjakortissa osoitetulla palveluntarjoajilla.

7.4 Tilauksen sitovuus

Sitova sopimus astuu voimaan, kun Kuparitarha on sähköpostitse lähettänyt käyttäjälle tilausvahvistuksen. Käyttäjä sitoutuu tilauksen tehtyään tarkkailemaan sähköpostiaan tilausvahvistuksen vastaanottamiseksi. Kun käyttäjä on tehnyt tilauksen, ei Kuparitarhalla ole enää oikeutta muuttaa sopimusehtoja kyseisen tilauksen osalta. Kuparitarha pidättää itsellään oikeuden olla hyväksymättä tilausta. Lahjakortti on maksuväline, jolla ei tilauksen vahvistuttua ole palautusoikeutta.

7.5 Hinnat

Tuotteen hinta on tuotetietojen yhteydessä tilaushetkellä näkyvä hinta.

7.6 Maksaminen

Maksuliikenteestä ja luottokorttien käsittelystä ja tallentamisesta on vastuussa ulkopuolinen palveluntarjoaja Paytrail (www.paytrail.fi). Kuparitarha ei tallenna käyttäjien luottokorttitietoja.

7.7 Toimitusehdot

Lahjakorttitilaukset toimitetaan sähköpostilla ja ne ovat pääsääntöisesti perillä vastaanottajalla heti tilauksen jälkeen. Poikkeustapauksissa saattaa toimituksessa esiintyä jonkin verran viivettä teknisistä syistä johtuen.

 

8. Takuu

Takuu määräytyy valmistajan määrittelemien takuuehtojen mukaisesti. Takuu ei rajoita kuluttajansuojalaissa tarkoitettua myyjän virhevastuuta. Asiakkaan tulee tutustua tuotteen takuuehtoihin ennen tuotteen käyttöönottoa. Takuuaika ilmoitetaan ostokuitissa. Takuu kattaa ainoastaan tuotteessa olevat valmistus- ja materiaalivirheet.

Kuparitarha ei ole vastuussa ostajan aiheuttamista vahingoista. Takuun ulkopuoliset kustannukset kustannukset voidaan periä kokonaisuudessaan asiakkaalta.

 

9. Erimielisyyksien ratkaiseminen

Osapuolet pyrkivät neuvottelemaan erimielisyyksistä, mutta mikäli osapuolten välillä ei synny sopua, on kuluttaja-asiakkaalla oikeus saattaa tästä sopimuksesta syntyvät erimielisyydet kuluttajaneuvonnan tietoon tai riita-asian kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi.

Kuluttajalla on lisäksi mahdollisuus käyttää Euroopan komission ylläpitämää verkkovälitteistä riidanratkaisufoorumia. Nämä menettelyt ovat kirjallisia

Asiamieskuluja ei korvata, koska kuluttajaneuvonta ja kuluttajariitalautakunta tarjoaa veloituksetta apua erimielisyyksien ratkaisemiseen.

Asiakas voi nostaa sopimuksen velkasuhteesta aiheutuvia riitaisuuksia koskevan kanteen Kuparitarha Oy:tä vastaan Tampereen käräjäoikeudessa.

 

9. Henkilötiedot

9.1. Tietojen kerääminen

Keräämme tietoja ostotapahtumasta. Kerättäviin tietoihin sisältyy antamasi tiedot poislukien maksamiseen liittyvät tiedot. Maksaminen tapahtuu aina ulkopuolisella Paytrail -maksupalveluntarjoajalla. Kuparitarha ei tallenna käyttäjien luottokorttitietoja.

Kerättävät tiedot: Nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero, ostotapahtumatiedot sekä mahdollinen suostumus tiedotteiden ja tarjousten lähettämiseen.

9.2. Tietojen käyttäminen

Tiedot välitetään ostotapahtumassa valitulle palveluntarjoajalle tarkastettavaksi lunastusvaiheessa ja niitä säilytetään tilauksen käsittelyä varten.

Tietoja voidaan tarvittaessa käyttää myös sähköpostimarkkinointiin, mikäli olet siihen antanut luvan, sekä palvelun toimivuuden valvomiseen ja mahdollisten virhetilanteiden selvittämiseen. Uutiskirjeiden vastaanottamisen voit lopettaa linkistä, joka löytyy jokaisesta uutiskirjeestä.

9.3. Tietosuoja

Kuparitarha omistaa sivustolla kerätyt tiedot. Tunnistamisen mahdollistavia tietoja ei myydä tai anneta muille muulle yritykselle, pois lukien tilauksen toimittamiseen vaadittavat tiedot.

9.3.1. Tietojen luovuttaminen

Emme luovuta tunnistamisen mahdollistavia tietoja ulkopuolisille osapuolille. Tämä ei sisällä luotettuja kolmansia osapuolia, jotka auttavat meitä sivustomme ylläpidossa tai liiketoimintamme suorittamisessa, mutta myös näiden osapuolten on pidettävä tiedot luottamuksellisina.

9.3.2. Tietojen suojaaminen

Vain työntekijät, joiden tulee suorittaa tiettyä työtehtävää voivat käyttää tunnistamisen mahdollistavia yksityistietoja. Tietokoneet/palvelimet, jotka sisältävät tunnistamisen mahdollistavia tietoja, säilytetään turvallisessa ympäristössä.

9.3.3. Tietojen poistaminen

Tietoja voidaan poistaa asiakkaan vaatimuksesta, kun ostotapahtumaan liittyvän lahjakortin voimassaolo on päättynyt. Muuten tiedot poistetaan kohtuullisen ajan jälkeen, pääsääntöisesti 60 kuukauden, jälkeen.

 

10. Evästeet

Evästeet ovat olennainen osa sivuston toimivuutta. Tämän lisäksi evästeet helpottavat sivuston käytettävyyttä ja uudelleen sivustoa käyttävien tunnistamista.

 

11. Suostumus ja muutosoikeus

Käyttämällä sivustoa hyväksyt tietosuojakäytännön sekä palvelun ehdot. Palvelun käyttöehdot ovat voimassa toistaiseksi, oikeudet muutoksiin pidätetään. Pidätämme oikeuden ilman erillistä ilmoitusta tarvittaessa muuttaa hintoja ja korjata mahdollisia virheitä esim. verkkosivulla tai painetussa tekstissä.